Product Review: Logic Keyboard Final Cut Pro
By: Toke Rude Trangbæk, Mediamac magasinet 06/12-2001

Den perfekte julegave til manden der har alt vil mange nok sige. Men der er faktisk tale om en effektivt stykke værktøj for manden, der til daglig bruger flere timer bag redigeringsprogrammet Final Cut Pro.

Spar museklik:
Mange har sikkert siddet og klikket løs med musen fordi man troede, det var den eneste måde at gøre de forskellige ting på. Med et farvekodet tastatur springer de alternative muligheder imidlertid lige i øjnene på brugeren. Måske har man været klar over, at alle værktøjerne kan vælges fra tastaturet...men hvor mange har reelt gjort det? F2, der logger et klip, er en befrielse når du sidder og skal logge et stort antal klip. Sæt ind-punktet med I og tryk F2 ved ud-punktet og klippet logges automatisk. Eller hvor tit har man ikke siddet og fumlet med at få det rigtige lyd og videospor valgt som target for et klip. Dette gøres med et snuptag fra tastaturet – F6, F7 og F8 er dedikeret til netop dette formål. I stedet for at trække sit klip ned i tidslinien – eller endnu mere tidskrævende – at trykke på enten insert, ovewrite, replace eller superimpose for at vælge hvordan det skal lægges ned i tidslinien, kan man jo bare bruge tasterne osv.

Fordelen ved farvekoderne:
Al denne funktionalitet ligger også i et standard Apple tastatur. Problemet er bare, at man med et sådant tastatur sjældent giver sig tid til at sætte sig nok ind i alle de genveje, der egentlig ligger skjult under FCP-motoren. Lige her og nu er det vigtigste at du kan spare tid ved maskinen og dermed bruge mere tid på familie og venner her i julen.

Pris: ca.1050,- Inkl.. moms